Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Υποψήφιος με τον Γιάννη Δημαρά ο Χημικός Μηχανικός, Φίλιππος Μιχόπουλος

Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ είναι Χημικός Μηχανικός με περισσότερα από 18 χρόνια επαγγελματική και ερευνητική εμπειρία και ειδικότητα στην επεξεργασία αποβλήτων. Έχει εργαστεί για 16 χρόνια στις ΗΠΑ, ως υπεύθυνος σχεδιασμού, λειτουργίας και διεύθυνσης σε δεκάδες έργα αποκατάστασης εδαφών και υπογείων υδάτων από τοξικά απόβλητα, βιολογικών καθαρισμών και μονάδων επεξεργασίας αστικών, βιομηχανικών και αγροτικών αποβλήτων. Έχει κάνει σειρά δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά και παρουσιάσεις σε διεθνή συνέδρια, και είναι μέλος της Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος.

Αποφοίτησε από το Πρότυπο Γυμνάσιο Πατρών, είναι μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Μηχανικών Περιβάλλοντος, κατέχει επαγγελματική άδεια Πολιτικού Μηχανικού στην Πολιτεία της Καλιφόρνια, είναι Διπλωματούχος των Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, κάτοχος Master των Χημικών Μηχανικών του University of Southern California (Λος Αντζελες) και Διδάκτορας του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος του University of Cincinnati.

Διαμένει μόνιμα στην Πάτρα, είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες.

Σε δήλωσή του αναφέρει: 

«Στηρίζω και θέλω να βοηθήσω τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Δημαρά γιατί στην πρώτη θητεία του απόδειξε στην πράξη ότι διαθέτει όραμα και ταυτόχρονα είναι έντιμος, ικανός, μεθοδικός και αποτελεσματικός κάτω από αντίξοες συνθήκες. Τα θετικά είναι πολύ περισσότερα από τα αρνητικά, γι αυτό αξίζει και δικαιούται την ευκαιρία να ολοκληρώσει όλα τα έργα που τα τρεισήμισι προηγούμενα χρόνια θεμελίωσε και δρομολόγησε. Η νέα γενιά αξίζει μια καλύτερη Πάτρα, και ο Γιάννης Δημαράς μπορεί.»