Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Γιάννης Δημαράς: "Τώρα που νοικοκυρέψαμε τον Δήμο θα βρεθούμε δίπλα τους συμπολίτες πιο αποτελεσματικά προσπαθώντας να καλυτερέψουμε τη ζωή τους"

Ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς, σε μήνυμά του για την έναρξη του εκλογικού αγώνα, τονίζει:

Συμπολίτισσες και συμπολίτες

Από αύριο ξεκινάει και επίσημα ο προεκλογικός αγώνας για τις Δημοτικές Εκλογές της 18ης Μαΐου.

Επικοινωνώ μαζί σας, όχι για να θριαμβολογήσω και να σας παραστήσω τον αναντικατάστατο. Γνωρίζω την κριτική που μου ασκείτε αρκετοί από εσάς και ήδη έχω αναγνωρίσει δημόσια τα λάθη μου. Σας ζητώ όμως, κάθε μέρα που περνάει και μας φέρνει πιο κοντά στις Εκλογές, να ακούσετε όλους τους υποψηφίους προσεκτικά και ψύχραιμα να κάνετε την τελική σας αξιολόγηση.

Φτάνουμε στο τέλος μιας πολύ δύσκολης διαδρομής.

Γνωρίζετε ότι παρέλαβα έναν καταχρεωμένο Δήμο.

Ξεχρεώσαμε χρέη 15 εκατομμυρίων ευρώ σε Πατρινούς προμηθευτές και ρυθμίσαμε οφειλές 69 εκατομμυρίων ευρώ έχοντας ήδη αποπληρώσει τα 28 εκατομμύρια.

Διαχειριστήκαμε κάθε ευρώ με ήθος και εντιμότητα.

Σήμερα έχουμε έναν νοικοκυρεμένο Δήμο.

Και πλέον έχουμε όλες τις προϋποθέσεις, όλες τις δυνατότητες να υλοποιήσουμε αυτά που από την αρχή είχαμε σχεδιάσει, αλλά η δεινή οικονομική θέση του Δήμου δεν μας το επέτρεπε.

Τώρα μπορούμε, να υλοποιήσουμε περισσότερες δράσεις για την ανακούφιση των ανέργων και των ανασφάλιστων συμπολιτών μας, των ανθρώπων που πλήττονται σκληρά από την κρίση.

Τώρα μπορούμε, να διαθέσουμε περισσότερα κονδύλια για να φτιάξουμε τους δρόμους, για να βελτιώσουμε τους δημόσιους χώρους, για να καλυτερέψουμε τις λειτουργίες της πόλης.

Τώρα, μπορώ να είμαι δίπλα σας, ανάμεσά σας, καθημερινά. Να περπατάμε μαζί στις γειτονιές και τα χωριά του Δήμου μας για να διαπιστώνουμε επιτόπου το κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα, καθώς πλέον έχουμε καλύτερη οικονομική δυνατότητα να προωθήσουμε άμεσα τη λύση τους.

Θα ήθελα κι εγώ να είμαι Δήμαρχος σε άλλες εποχές, τότε που υπήρχαν χρήματα, που υπήρχε προσωπικό, που όλα ήσαν πιο εύκολα και πιο απλόχερα. Ποιος δεν θα το θελε;

Αλλά, έτυχε να αναλάβω Δήμαρχος στην πιο δύσκολη εποχή.

Τα δημοτικά έσοδα μειώθηκαν κατά 80% και ο Δήμος υποχρεώθηκε να λειτουργεί με 500 υπαλλήλους λιγότερους.

Εργάστηκα ασταμάτητα, κάθε μέρα, από το πρωί έως το βράδυ, για να καταφέρω να βάλω τα πράγματα σε μια σειρά.

Και τα πράγματα μπήκαν σε σειρά.

Τώρα, έχουμε έναν νοικοκυρεμένο Δήμο που μπορεί να κάνει σχέδια και να τα υλοποιεί.

Επιθυμία, στόχος και φιλοδοξία μου είναι να διαφυλάξω αυτή την κατάκτηση και να παραδώσω έναν δυνατό Δήμο στη νέα γενιά. Γι αυτό, όπως διαπιστώνετε το τελευταίο διάστημα, αναζητώ και εντάσσω στην δημοτική μας κίνηση, πολλούς νέους ανθρώπους.

Φυσικά και δεν είμαι αναντικατάστατος.

Αν πραγματικά πειστείτε ότι κάποιος άλλος θα τα καταφέρει καλύτερα από μένα, έχετε όχι απλά δικαίωμα, αλλά υποχρέωση να τον επιλέξετε.

Αν όμως δεν πειστείτε πραγματικά, αναλογιστείτε που μπορεί να μας οδηγήσει μια αβέβαιη επιλογή.

Και νομίζω ότι κανείς δεν θέλει να επιστρέψει ο Δήμος στις εποχές της αλόγιστης σπατάλης ή να μεταβληθεί αποκλειστικά και μόνον σε ένα βήμα καταγγελίας.

Οι μεγαλύτεροι έχουν ζήσει και τις δύο εποχές.

Και της σπατάλης και της στείρας καταγγελίας.

Kαι ξέρουν πόσα χρόνια γύρισε πίσω η Πάτρα.

Συμπολίτισσες και Συμπολίτες

Ξέρω πόσο δύσκολη είναι η ζωή για δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά. Ξέρω ότι χιλιάδες συμπολίτες μας κουβαλάνε έναν βαρύ Σταυρό. Ανηφορίζουν καθημερινά στο δικό τους Γολγοθά.

Θέλω να απευθυνθώ σε έναν-έναν ξεχωριστά και να τους ζητήσω να μην χάνουν την ελπίδα τους.

Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι τώρα που νοικοκυρέψαμε τον Δήμο θα βρεθούμε δίπλα τους, πιο αποτελεσματικά, προσπαθώντας να καλυτερέψουμε τη ζωή τους.

Ας κρατήσουμε από το Μαρτύριο του Χριστού, το ελπιδοφόρο και αισιόδοξο μήνυμα που εκπέμπει η Ανάστασή Του.

Μην αφήσουμε να μας καταβάλουν οι ταλαιπωρίες και οι δυσκολίες. Μετά το Πάθος έρχεται η Ανάσταση.

Μετά τις δυσκολίες θα έλθουν πιο χαρούμενες, πιο δημιουργικές ημέρες.

Σας το υπόσχομαι.

Καλή Ανάσταση! - Καλό Πάσχα!