Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Άνοιξε το νέο Κ.Ε.Π στην λιμενική ζώνη. Ευκολότερη πρόσβαση και καλύτερη εξυπηρέτηση για τους δημότες και εξοικονόμηση 20.000€ τον χρόνο για τον Δήμο.

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης του ΚΕΠ ο Δήμαρχος Πατρέων δήλωσε:
«Eγκαινιάζουμε σήμερα τη λειτουργία του ΚΕΠ του Δήμου Πατρέων σε ένα χώρο που σηματοδοτεί την αξιοποίηση του θαλάσσιου μετώπου της Πάτρας από τους πολίτες, στους οποίους και ανήκει. 

Φέρνουμε τους πολίτες στο λιμάνι, σε ένα χώρο που χρόνια τώρα διεκδικούσε η πόλη, σε ένα χώρο που μπαίνει δυναμικά στην καθημερινότητα των Πατρινών. 

Παρά τα πολύ περιορισμένα
οικονομικά μας, (όλοι γνωρίζετε την οικονομική κατάσταση των ΟΤΑ), προχωράμε σταδιακά στην αξιοποίηση του θαλασσίου μετώπου. Όπως γνωρίζετε εδώ γίνονται ήδη οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου της Πάτρας, στην διπλανή αίθουσα δραστηριοποιούνται 1.400 μέλη του Χορευτικού Τμήματος του Δήμου μας και τώρα λειτουργούμε εδώ το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολτών. 

Αν ρίξετε μια ματιά στο χώρο που έχει παραχωρηθεί στο Δήμο θα διαπιστώσετε ότι παρά τα πενιχρά οικονομικά μας έχουμε καταφέρει και την περιοχή του Φάρου να καθαρίσουμε και να είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ΄ό,τι πριν και την εικόνα του θαλασσίου μετώπου να βελτιώσουμε και υπηρεσίες να μεταφέρουμε. 

Με την μεταφορά του ΚΕΠ που ξεκινάει σήμερα τη λειτουργία του στο συνεδριακό κέντρο του λιμανιού, αφενός εξοικονομούμε χρήματα από ενοίκια που πλήρωνε ο Δήμος, αφετέρου δίνουμε λύση σε ό,τι αφορά την προσβασιμότητα, ενώ παράλληλα στέλνουμε μήνυμα σχετικά με το θαλάσσιο μέτωπο της Πάτρας. 

Μήνυμα, ότι το θαλάσσιο μέτωπο ανήκει στους Πατρινούς και οποιοσδήποτε το αμφισβητήσει αυτό θα μας βρει απέναντι. Το τονίζουμε αυτό διότι ορισμένοι προσπαθούν να αμφισβητήσουν την παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου στο Δήμο της Πάτρας. Ορισμένοι θέλουν να πληρώνει ο Δήμος τους λογαριασμούς, της ΔΕΗ, του νερού, την συντήρηση του χώρου, αλλά να μην είναι δική του η έκταση. Δεν την καταλαβαίνουμε αυτή τη λογική και όποιος καταβάλλει προσπάθεια να κάνει χρήση του χώρου του θαλασσίου μετώπου θα αντιμετωπίσει κυρώσεις. 

Σε ό,τι αφορά την εξοικονόμηση ενοικίων, σας θυμίζω ότι μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη στην δικαιοδοσία του Δήμου Πατρέων πέρα από το ΚΕΠ στη διασταύρωση των οδών Βότση και Μαιζώνος, περιήλθε και το πρώην Νομαρχιακό ΚΕΠ επίσης στην οδό Βότση, με αποτέλεσμα να υπάρχουν δύο ΚΕΠ σε απόσταση 20 μέτρων το ένα από το άλλο. Αυτά τα δύο ΚΕΠ τα ενώσαμε και δημιουργήσαμε ένα μεγάλο ΚΕΠ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. 

Παράλληλα εξοικονομήσαμε το ενοίκιο από το ΚΕΠ της οδού Βότση ύψους 17.000 ευρώ ετησίως. 

Από την συνύπαρξη των δύο ΚΕΠ, κρατώντας το ίδιο επίπεδο εξυπηρέτησης καταφέρνουμε να έχουμε εξοικονόμηση κόστους λειτουργίας πάνω από 20.000 ευρώ ετησίως. 

Σε ό,τι αφορά την προσβασιμότητα, το νέο μεγάλο ΚΕΠ στο λιμάνι, δίνει τη δυνατότητα της άμεσης εξεύρεσης πάρκινγκ χωρίς να προκαλείται μποτιλιάρισμα, όπως αυτό που είχαμε στη Μαιζώνος, χωρίς ταλαιπωρία, σε ένα σαφώς πιο ευχάριστο περιβάλλον, με πρόσβαση για τα ΑμεΑ. και όλες τις απαραίτητες υποδομές. 

Από τη συνένωση των δύο ΚΕΠ προκύπτει και ορθολογικότερη κατανομή της εργασίας στο προσωπικό και καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού. 

Ευχαριστώ την αρμόδια αντιδήμαρχο Υποστήριξης Δημότη Μαρία Ανδρικοπούλου –Ρούβαλη, τον αντιδήμαρχο υπεύθυνο για θέματα Πληροφορικής Ανδρέα Φίλια, τον Αντιδήμαρχο υπεύθυνο για την Αυτεπιστασία Γιώργο Σιγαλό, την διευθύντρια του ΚΕΠ Ευτυχία Παπαδοπούλου, και μέσω αυτών όλο το προσωπικό του ΚΕΠ, της διεύθυνσης πληροφορικής και της διεύθυνσης αυτεπιστασίας , που κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια για να μετακομίσουν την Υπηρεσία και να μπορέσει να λειτουργήσει από σήμερα για την εξυπηρέτηση των Πατρινών. 

Εύχομαι οι Πατρινοί να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια για να φέρουμε ακόμη πιο κοντά την πόλη στο θαλάσσιο μέτωπό της της, για να έχουν οι πολίτες τις υπηρεσίες που τους αξίζουν. 



ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΡΙΑΣ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΡΟΥΒΑΛΗ 



Η αντιδήμαρχος Μαρία Ανδρικοπούλου-Ρούβαλη δήλωσε: «Το ΚΕΠ του Δήμου Πατρέων ξεκίνησε σήμερα κανονικά τη λειτουργία του, καθημερινά από τις 8 το πρωί, μέχρι τις 8 το βράδυ και το Σάββατο από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Στόχος μας είναι η καλύτερη υποστήριξη και εξυπηρέτηση του πολίτη. Γι αυτό και αξιοποιούμε με τον καλύτερο τρόπο, τους χώρους και τα κτίρια που ανήκουν στο Δήμο. Με το ΚΕΠ, λειτουργήσαμε όπως ακριβώς με τις κοινωνικές δομές του Δήμου (δημοτική ιματιοθήκη, κοινωνικό φαρμακείο και κοινωνικό ιατρείο), για την υλοποίηση των οποίων, εκμεταλλευτήκαμε ακίνητα του Δήμου που ήταν αναξιοποίητα επί σειρά ετών. Μετά τη συγχώνευση των δύο ΚΕΠ (Δήμου και πρώην Νομαρχίας), προχωρήσαμε στη μεταστέγαση σε ένα χώρο που θα είναι εύκολα προσβάσιμος στους πολίτες, με άνετο πάρκινγκ. Και ο χώρος αυτός, είναι μέσα στο συνεδριακό Κέντρο του λιμανιού». 

Η κυρία Ανδρικοπούλου –Ρούβαλη, ευχαρίστησε «την Διευθύντρια, τον Προϊστάμενο και τους υπαλλήλους του ΚΕΠ, καθώς επίσης και τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Πληροφορικής, για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλλαν, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η μεταστέγαση του ΚΕΠ, μέσα σε δύο μέρες». 

Παρόντες στην συνέντευξη Τύπου ήταν η Διευθύντρια και ο Προϊστάμενος του ΚΕΠ, Ευτυχία Παπαδοπούλου και Γιώργος Κολύρος